Европейската шампионка на 60 метра в зала Тезджан Наимова призна, че успехът и на първенството в Гьотеборг и е коствал голямо усилие. Теди беше гост в предаването "Тази сутрин" по бТВ.

"Положих много усилия, за да дойде този успех. Дори аз самата не вярвах, че това се е случило. Бях много притеснена преди първото бягане в сериите. Чувствах една болка в крака, която преди време също я имаше и тогава се контузих. Когато обаче мина първото бягане, всичко стана по-лесно.

Независимо, че почти не бях тренирала в зала. Подготвях се в Южна Африка, където явно свършихме много добра работа. Условията са много важен фактор в нашия спорт.

В крайна сметка отидох на състезанието и всичко се получи. Преди финала момичето, което завърши на второ място, получи някаква травма.. Помислих си го, че е възможно да съм първа, след като финиширахме, но изчаках. И като видях името си на таблото, разплаках се. Не успях да сдържа сълзите си и по време на награждаването", обясни Наимова.

"Аз съм българско момиче, обичам страната си. Не мога да кажа, че съм или съм била дискриминирана. Може би е имало някакво необичайно отношение заради името ми докато бях малка. В училище, между нас, учениците. Но нищо сериозно, което да ме е засегнало. Все пак тогава бяхме деца", добави Теди на въпрос дали хората проявяват по-различно отношение заради името й.

"Трудно е да имаш връзка в спорт като леката атлетика, когато си състезател на най-високо ниво. При мен не е по-различно. Постоянно съм по лагери, по състезания и не можеш да се отдадеш на някого така, както би ти се искало. Слава Богу имам близки хора и две кучета, които никога не са преставали да ме обичат и да ми се радват, когато ме видят. С тях е много забавно", каза още Наимова.

"Сега ми предстои още много работа. Започва летният сезон и ще има доста състезания. Надявам си и си пожелавам да остана здрава."