Британецът Ричард Килти хвърли ръкавицата на предизвикателството към най-бързите футболисти на Арсенал. Топатлетът е готов да заложи 30 000 паунда, че може да надбяга дуото Ектор Белерин и Тио Уолкът на каквато и да е дистанция. 25-годишният спринтьор е световен и европейски шампион на 60 метра. Преди година Килти изненада всички и спечели титлата в спринта на 60 метра на световното първенство в зала в полския град Сопот.

Той финишира за 6,49 секунди. След него завърши считания за фаворит Марвин Бейси от САШ, постигнал 6,51 секунди. С бронз се окичи Феми Огуноде от Катар – 6,52. Медиите на Острова пък определят звездите на „топчиите” за най-бързите на 40 метра. Белерин пробягва дистанцията за 4,42 секунди.

„Журналистите твърдят, че Ектор Белерин може да пробяга 40 метра за 4,42 секунди. Категорично, няма начин! Тези журналисти толкова тъпи ли са. Ще заложа 30 хиляди лири да се състезавам с Тио Уолкът и Ектор Белерин на каквато дистанция поискат, по всяко време, на всяко място, навсякъде. Състезанието ще приключи много бързо. Така, че ако са готови да заложат пари, ще покажа на всички, че те не могат да тичат толкова бързо, колкото твърдят медиите", написа Килти в своя личен профил в социалната мрежа. До момента Белерин и Уолкът не са отговорили на предизвикателството.