Най-голямата надежда за медал Ваня Стамболова може да не участва на европейското първенство по лека атлетика в Барселона (Исп, 26 юли - 1 август). Треньорът й Георги Димитров-Корема все още се чуди дали въобще да я пусне на пистата. Стамболова имаше разтежение в двуглавия мускул в задната част на бедрото, но се върна по-рано от очакваното и дори участва в старт от Диамантената лига в Лозана (Швейц).

"Не знам дали въобще ще я пусна. Не е във форма. Защо да бяга, като може и да не влезе във финалите? Шансът да участва е 50%", призна Димитров вчера.

Само ден по-рано от федерацията по лека атлетика обявиха, че Стамболова със сигурност ще участва, като единствената въпросителна беше на коя дисциплина - 400 м или 400 м с препятствия.

"Разбрах, че се чудим за дисциплината. Чудим се дали въобще да ходим! Може да отидем и пак да не участваме. Крият се зад гърба на Ваня, защото знаят, че пак пращаме цял отбор туристи", допълни Корема за "7 дни спорт".

Стамболова е европейска шампионка на 400 м от първенството в Гьотеборг през 2006. През тази година тя взе бронз от световното първенство на закрито в Доха (Кат) през март./БЛИЦ