Три атлетки спечелиха еднокаратов диамант, след като поставиха рекорди на старта от Диамантената лига в Стокхолм. Състезанието се проведе на олимпийския стадион, който е домакинствал на олимпийските игри през 1912 г.
 
Зузана Хейнова от Чехия спечели бягането на 400 метра с препятствия при жените с резултат 53,70 секунди, което е с 0,04 секунди под досегашния рекорд на надпреварата, който се държеше от Калийс Спенсър (Ям). След нея финишираха Спенсър и Далила Мухамад от САЩ.
 
Четирикратната световна шампионка Валери Адамс от Нова Зеландия триумфира в тласкането на гюле с 20,30 метра и подобри собствения си рекорд, поставен преди година. Рускинята Мария Абакумова се реваншира за изпусната световна титла в Москва и спечели първо място в хвърлянето на копие с 68,59 метра.
 
Керън Стюърт от Ямайка спечели спринта на 100 метра при жените с 11,24 секунди. След нея се наредиха американките Александра Андерсън (на 0,01 секунди) и Барбара Пиер – на 0,05 секунди. Световната шампионка Шели-Ан Фрейзър-Прайс не участва.
 
Серхий Смелик от Украйна беше най-бърз в мъжкия спринт на 200 метра с 20,54 секунди. Той изпревари с 0,04 секунди Джайсума Сайди Ндуре от Норвегия. Трети остана Рашид Дуайър от Ямайка.
 
Аянлех Сюлейман от Джибути спечели бягането на 1500 метра при мъжете за 3:33,59 минути. След него се наредиха кенийците Силас Киплагат и Никсон Киплино Чепсеба. Техният сънародник и световен шампион в дисциплината Асбел Кипроп финишира шести.