Шестима лекоатлети от националния отбор на Малайзия се покриха, за да не дадат допинг тест. Трима от тях се считат за изчезнали и няма контакт с тях.
 
Вестник “Малай Мейл” обяви, че треньорът на тима е давал някакви розови хапчета на пет бегачки от щафетата на 4х100 метра и един спринтьор на 100 метра. Медикаментите били за “възстановяване и отпускане”.
 
Нито един от шестимата не се явил на допинг теста във вторник. Трима от тях се появили по-късно и дали своите проби. Две жени и мъжът обаче са изчезнали и никой няма контакт с тях.
 
Спринтьорите са част от отбора на Малайзия, който трябваше да пристигне днес в България за тренировки и подготовка преди състезанията в Европа. Треньорът Харун Рашид също е неоткриваем.
 
Има вероятност тримата атлети да са пристигнали по-рано у нас. Очаква се антидопинговата агенция на Малайзия да се свърже с българските си колеги, които да направят тестове на триото. Генералният директор на Националния спортен институт на Малайзия Рамлан Азиз обяви, че отсъствието на тримата бегачи е подозрително./БЛИЦ