И Ивет Лалова ще бяга за турски клуб. С комшиите вече подписа Тезджан Наимова. Лалова ще се състезава за Енка, а Наимова за по-слабия Бешикташ.

Ивет ще прибира по 1000 долара на старт от местното първенство, в което има три кръга. Българката ще бяга на 100 и 200 метра и така ще събере общо 6000 долара. Ако тимът й се класира за европейската клубна купа, общата сума може да стигне 10 000 долара, пише "7 дни спорт".

Значително по-малко ще получи Тезджан Наимова в Бешикташ. Пловдивчанката, която изтърпя 2-годишно наказание за манипулация на допинг проба, ще прибира по 500 долара на старт. Това прави общо 3000 долара за местното първенство. В договора на Тезджан има заложени бонуси за класиране, така че тя може да заработи 5000 долара.

Турското първенство е първото състезание, в което Ивет и Тезджан ще излязат една срещу друга в пряк двубой. Досега те избягваха сблъсък. Преди време се срещнаха на турнир в Москва (Русия), но бяха в различни серии. Тогава Тезджан беше по-бърза.

В момента Наимова тренира в Пловдив с досегашния си треньор Стойко Цонов, а Ивет е при гаджето си в Рим (Италия), където се готви за новия сезон. /БЛИЦ