В неделя предстои 33-ото издание на Маратон София – едно от най-мащабите и вълнуващи спортни събития в страната, отново част от инициатива „София 2018 - Eвропейска столица на спорта“. Тази година състезанието е валидно за Балканско първенство, като ще определи и държавните шампиони. Интригата се подсилва и от въпроса: „Ще бъде ли спечелен супер бонусът от 20 000 лв.?“, а заявките са за няколко хиляди участници от 51 държави.

Рекорден ще бъде и броят на стартиращите в класическия маратон (над 500) по трасе, лицензирано от ИААФ с категория "А" до 2020 г.

По този повод София 2018 организира пресконференция - утре, вторник, 4 октомври, от 12 ч. в Пресклуб "България" на националния стадион „Васил Левски“.

На срещата с медиите ще присъстват: Елен Герджиков – председател на Столичния общински съвет и председател на Фондация „София – Европейска столица на спорта“, Красен Кралев – министър на младежта и спорта, Белчо Горанов – ген. секретар на БОК, Добромир Карамаринов – председател на БФЛА, Анатоли Илиев – орг. секретар на София2018, и др.