Българската национална телевизия ще излъчи тази вечер уникални кадри от световния рекорд 209 см на Стефка Костадинова. Точно в деня, когато се навършват 30 години от „космическия“ скок, родната публика ще може да види феноменалното постижение снимано от един по-различен и интересен ъгъл.

Филмът „Характер се изгражда цял живот“ е посветен на световния рекорд на Стефка Костадинова. През цялата 1987 г. екип на американския телевизионен гигант NBC следва всяка стъпка на примата в дисциплината и не пропуска нищо от нейната подготовка за Олимпиадата в Сеул следващата есен. По това време визита на журналисти от САЩ в България е граничело с идването на извънземни. Заснетият материал е използван от режисьора Михаил Венков, който произвежда за Студия „Екран“ документалната лента „Характер се изгражда цял живот“. Авторите вмъкват във филма части от пресконференцията на Костадинова веднага след рекорда, автентични кадри от посрещането й на аерогара София, както и пространно интервю, в което Стефка и Николай Петров говорят за чувството и отговорността да си на световния връх.

Творбата показва още награждаването на българката в Сорбоната с трофея за „уникално постижение в спорта“, както и още няколко от многобройните успехи на най-великата в историята на дисциплината скок на височина.

Филмът „Характер се изгражда цял живот“ ще се излъчи тази вечер по БНТ HD около 20:30 часа, веднага след мача на волейболистите ни на Европейското първенство (който е от 18:30 часа), както и по БНТ Свят в петък, 1 септември от 13:00 часа.