Ултрамаратонецът Красимир Георгиев влезе в историята. Той е първият българин, участвал и завършил успешно известното като най-тежкото състезание по бягане в света - "Бадуотър". Краси измина дългото 216 километра трасе в Долината на смъртта в САЩ за 37 часа и 37 минути, което го нареди на 34-ото място. Пълното класиране - ТУК!

След като стартира на минус 85 метра в Долината на смъртта - най-ниската точка на Северна Америка, той успя да се изкачи до финала, който се намира на плюс 4417 метра в планината Уитни. Всичко това се случи при температури на въздуха, надвишаващи 45 градуса, като дори в 22 ч. вечерта са били отчетени 46 градуса по Целзий. Температурите на асфалта пък са достигали до 90 градуса на места от трасето.  

"За мен е изключителна чест, че бях част от това легендарно състезание. Ултрамаратонците сме особен тип хора - умеем да приемаме болката като добър приятел, който знаем, че ще ни посети", разказва Краси.

По време на цялото предизвикателство на едно от най-горещите места на планетата, българинът, който бяга с екип на #TeamRoobar, е със специална диета. Основна част от менюто му се състои от произведените в България сурови енергийни барчета Roobar. Месеци наред преди старта той проверява устойчивостта им в агресивно горещи условия, както и свойствата им като източник на енергия при изключително натоварващи физиката предизвикателства. Освен специална диета, продължилата 6 месеца подготовка на Краси за "Бадуотър" включва тежки ежедневни тренировки високо в планината и специален режим. За да бъде във форма за състезанието, той прави чести изкачвания от 2300 м надморска височина до над 4000 м. За да бъде по-добре пригоден организмът му към високите температури в Долината на смъртта, той бяга със зимни дрехи и тича по 50-70 км, теглейки тежаща повече от 15 кг гума. 

Краси Георгиев в роден в София. Прекарал е 20 години в Лондон, а в момента живее в Джаксън, Уайоминг, САЩ. Той има богат опит от психология до готвене, джудо, работа с жертви на насилие и др. Освен с бягане, той се занимава професионално и с т.нар. "Sports Nutrition" - консултант по хранене е на спортисти и отбори от цял свят. Занимава се и с мотивационни речи и е бил лектор на редица събития. До момента е завършил над 60 маратона (42 км) и 30 ултрамаратона (над 100 км) в цял свят. Участвал в състезания по бягане на ултрадълги разстояния на места от Арктика до Камбоджа. Имал е късмета да е сред малкото хора, завършили легендарния "Маратон на пясъците" (240 км бягане из мароканската пустиня) и ултрамаратона "Бразил 135+" (257 км в джунглата), както и да тича заедно с будистки монаси в Азия и масайски племена в Източна Африка. След осъществяването на голямата му мечта "Бадуотър", Краси планира да се включи в още няколко тежки състезания до края на годината. Сред тях е обиколката на Корсика. Ако програмата му позволи, възнамерява да участва и на състезание по планинско бягане в България през есента. 

Краси започва да тича на 30-годишна възраст, когато е пушач с наднормено тегло и изключително нездравословен начин на живот. Въпреки това той бързо открива, че иска да се занимава с този спорт - "Обичам чувството да бъда свободен, да нахлузя маратонките и да изчезна след като изляза от входната врата". Започвайки с разходки в парка, той постепенно се увлича по тичането и увеличава дистанциите. Така достига до състезанията с ултрадълги дисциплини, които много малко хора в света са успявали да завършат, както и до голямата си мечта - "Бадуотър".