Оборудването за лека атлетика на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен пристига утре. Все още не е изградена складовата база, която се изисква от БФЛА, но от атлетическия клуб са намерили алтернативно решение, за да приемат дългоочакваните стартови блокчета, препятствия, скочища за висок и за овчарски скок и други необходими съоръжения на стойност близо 300 00 лева.

Пистата на стадион "Хаджи Димитър" е обновена и залята с тартаново покритие още през 2005 г. и оттогава се чака Държавната агенция за младежта и спорта да отпусне средства за атлетическите уреди. Състезания по лека атлетика на стадион "Хаджи Димитър" се провеждат, но първото, което ще бъде с новото оборудване ще е държавното военно първенство в средата на май, на което ще се селектира националния тим за предстоящото в България световно военно първенство.

Очаква се за следващата състезателна година Българската федерация по лека атлетика да пренасочи голяма част от календара си в Сливен. В града ще се проведе и световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки, обещават от федерацията по лека атлетика./БЛИЦ