Световното първенство по лека атлетика в зала ще се проведе между 9 и 11 март. Сайтът на международната федерация (ИААФ) направи превюта за предстоящите стартовете, според които българката Ваня Стамболова е сред фаворитките за медал на 100 метра.

Ето и текстът в сайта на ИААФ:
“Световната шампионка на 400 метра от 2009 година Саня Ричардс-Рос е голяма звезда в бягането на една обиколка. Американката страдаше от травми и заболявания в последните сезони, но демонстрира качества в личен резултат в зала – 50.71 секунди преди десетина дни. Тя рядко се състезава в зала, но този сезон прави страхотен сезон.

Голямата конкурентка на Саня е българката Ваня Стамболова. Двукратната медалистка от шампионати в зала на 400 метра (сребро през 2006-а и бронз през 2010-а) има личен резултат от сезона 51.26 секунди. Със сигурност тя ще бяга, за да попълни комплекта си от медали.

Русия има традиции в тази дисциплина. Александра Федориева взе наскоро националната титла с личен резултат 51.18 секунди. Изненада може да поднесат Патрисия Хол (Ямайка) и Наташа Хейстинг (САЩ)”.