Най-добрата ни лекоатлетка Ваня Стамболова получи престижна покана за участие в старта от “Диамантената лига” в Лозана тази вечер. Европейската шампионка от Гьотеборг (2006), която е възстановена от контузия, ще стартира на 400 метра, макар че е по-силна в бягането с препятствия.

Тя ще мери сили с всички звезди на дисциплината с изключение на контузените американки Саня Ричардс и Алисън Филикс. Интересен ще бъде двубоят на Ваня с Деби Дън (САЩ), която спечели златото на световното в Доха, когато българката остана трета.

Другото интересно име е Шерика Уилямс (Ямайка), която взе сребро от Олимпиадата в Пекин и година по-късно от Световното в Берлин.

Българката ще стартира от втори коридор, като първия по традиция е празен. Дън има най-доброто време на 400 метра за сезона – 49.64 секунди. Българката постигна 50.88 секунди в края на май.

Стартът е тази вечер, а турнирът ще бъде излъчен по “Нова Спорт”. Любителите на леката атлетика могат да видят и звездата Юсеин Болт, който ще бяга на 100 метра./БЛИЦ