По голяма част от подготовката на Ваня Стамболова за олимпийските игри ще премине в чужбина. Това каза личният треньор на лекоатлетиката Георги Димитров. Стамболова е лекоатлет номер 1 на България за втора поредна година.

"Два финала е доста добро постижение, но не спечелих медали, което е малко разочарование. Като цяло съм доволна от годината", каза Стамболова.

"Ваня отлично се представи този сезон, въпреки че не реализира потенциала си. Тренираме в Турция, защото у нас липсват условия за подготовка в нейната дисциплина", каза Димитров за БТА. Според него Стамболова съвсем честно е попаднала в десетката на най-добрите спортисти на България за 2011 година.

"Не очаквах в тази българска действителност, че тя ще влезе в първите десет спортисти. Това е може би най-честното място за нея, още повече че никой не е лобирал, а това е едно голямо признание от българските журналисти", уточни Корема.

Треньорът добави, че не трябва да се дават излишни пари за подготовка на олимпийци, а да се фокусира към тези, които могат да спечелят медал или да бъдат сред първите осем.