Спечелилата вчера титлата на Универсиадата в Белград Ваня Стамболова бе избрана за спортист на месец юни. В него тя стана световна военна шампионка в бягането на 400 метра с препятствия и сребърна медалистка от същия шампионат на 400 метра гладко и записа победа на европейското отборно първенство в Банска Бистрица. Ваня покри нормативи за участие на Световното в Берлин в двете дисциплини, а вчера се нареди на десето място в ранглистата на хърделите за сезона с 55.14 секунди. 

“Слава Богу, стигнахме навреме за това награждаване. Искам да благодаря за това признание, защото отдавна не бях ставала спортист на месеца и усещането е много приятно. Щастлива съм, че на всяко състезание смъквам от постижението си, било с малко или повече. Целта ми е този процес да продължава и да сляза под 55,00 сек. Тенденцията трябва да продължи, за да съм в най-добра форма за световното първенство в Берлин през август", каза Стамболова.

На пресконференцията стана ясно, че Ваня може да участва на лекоатлетическия турнир “Херкулес" в Монако, който е от сериите Супер гран при. “Искаха да знаят какъв ще бъде резултатът и класирането й от Универсиадата. Днес написах e-mail и чакам до дни да стане ясно дали ще тя ще пътува за Монако", обясни мениджърът на атлетиката Георги Павлов./БЛИЦ