Най-добрата ни лекоатлетка Ваня Стамболова получи сериозно признание за успехите си. Сребърната медалистка от Европейското в Барселона на 400 метра с препятствия попадна в отбора на Европа за Междуконтиненталната купа, която ще се проведе на 4 и 5 септември в Сплит.

Още след шампионата на Стария континент бе ясно, че Ваня ще бъде резерва в щафетата на 400 метра. От международната федерация по лека атлетика (ИААФ) вече публикуваха списъка с участващите и от него стана ясно, че Стамболова ще стартира и на 400 метра с препятствия.

За Европа освен нашето момиче ще бяга и победилата я в Барселона рускиня Наталия Антюх. За Африка ще стартират Хаят Ламбарки (Мароко) и Музат Одумосу (Нигерия). Америка ще бъде представена от Никешида Уилсън (Ямайка) и Никол Лерч (САЩ). Лорен Боден е едната представителка на Австралия-Азия, а името на другата състезателката не е известно.

От всички участнички с най-добро време за сезона е Антюх, следвана от Стамболова. Те имат съответно 52.92 секунди и 53.82 секунди от финала на Европейското./БЛИЦ