Ваучер на стойността на нискотарифните двупосочни самолетни билети ще получи всеки участник в софийския маратон, който от тази година вече е с името WIZZ AIR София Маратон. Месец преди 34-ото издание регистрираните до момента са над 1300 атлети. На всеки от тях авиокомпанията ще даде по един еднократен ваучер на стойност 20 евро, който може да се използва в рамките на година за закупуване на самолетен билет до желана дестинация. 

Наред с това участниците ще получат още пончо, фланелка и възпоменателен медал от състезанието. Бонусите са предвидени за стартиращите в основните дисциплини: класически маратон 42.195 км, полумаратон 21 км и 10.5 км, докато за масовия или тъй наречен „младежки старт“ на 3 км наред с призовете за най-бързите са осигурени и награди от традиционната томбола.

И тази есен Маратон София е част от инициатива „София – Европейска столица на спорта“, а вече има и много силен партньор. Като главен спонсор Wizz Air подпомага организацията с награди за участници и призьори, с медийна подкрепа чрез имащата 2 млн. приятели тяхна Facebook страница и чрез списанието с 20 милиона читатели и др.

Регистрацията е отворена до 8 октомври 2017 г. , а самият старт е на 15 октомври пред Националния стадион „Васил Левски“. Маратонът запазва рекордния награден фонд от 60 000 лева, като най-бързите в класическия маратон при мъжете при жените ще получат по 8000 лева.