300 000 лева струва подготовката на Венелина Венева и Ваня Стамболова през последните три години, заяви на специална пресконференция личният треньор на двете лекоатлетки Георги Димитров. "Свършихме вече парите и това промени плановете ни, нарушавайки подготовката на състезателките. Не успяхме да осъществим планирания лагер в Каламата или Измир и това се отрази на резултатите", каза Димитров.

Треньорът отново подчерта, че Венева и Стамболова продължават да са подложени на непрекъснат извънсъстезателен контрол. "Вече не броя допингпроверките, но от началото на годината сигурно са проверени над 20 пъти", каза още Димитров.

"Изпитах силно вълнение преди първия старт. Припомних си чувството от едно време. Беше изключително приятно. Сравнително доволна съм от първите си стъпки след толкова време, въпреки че резултатът можеше да е по-добър", заяви на срещата с медиите Стамболова, която в изминалата седмица спечели бяганията на 400 метра и 400 метра с препятствия на турнири в Гърция. 

Венева и Стамболова ще стартират на Световното военно първенство по лека атлетика от 9 до 11 юни в София, на държавното първенство, а след това на международния турнир "Павел Павлов"./БЛИЦ