Изтърпелите двегодишно наказание за употреба на забранени вещества Венелина Венева и Ваня Стамболова ще се състезават за клуб по лека атлетика "Павел Павлов". Това оповести мениджърът Георги Павлов, който е сключил договор, както с лекоатлетките, така и с треньора им Георги Димитров да защитава правата им и да ги представлява.

С големи усилия през последните 4-5 месеца Павлов е успял да свали финансовата тежест от Венева. Тя е трябвало да връща близо 30 000 долара на пет турнира - в Букурещ, Сплит, Банска Бистрица, Гент и Брюксел. "Най-тежко вървяха преговорите с организаторите на турнирите в Белгия. Но и там постигнахме успех. В следващите три години обаче ще участваме безвъзмездно в техните състезания", каза Павлов.

Венева и Стамболова ще стартират за първи път след наказанието на 30 май на турнира в гръцкия град Каламата. Според треньора им те се намират в много добра спортна форма. Третата елитна състезателка на Димитров - Теодора Коларова, все още е със спрени права. Наказанието й изтича на 29 август и тя ще стартира в два турнира през септември.

Известният британски спринтьор Дуейн Чембърс е дал съгласието си да участва в международния турнир "Павел Павлов" на 27 юни в София.

"Чембърс ни увери, че отново ще се състезава в София, стига само да не бъде поканен за някой много голям турнир по същото време. Както е известно при нас той идва без пари", подчерта Георги Павлов.

Мениджърът каза още, че идеята за издаване на книгата на британеца в България няма да се осъществи. Причината е, че вследствие на успеха при продажбите притежателите на правата са поискали тройно по-голяма сума от първоначално договорената./БЛИЦ