Венелина Венева-Матеева се нареди на шесто място във финала на скок височина на европейското първенство в зала в Гьотеборг. Състезателката на Георги Димитров се справи със 192 см. Другата ни представителка в сектора Мирела Демирева завърши на седмо място със 187 см.

Шампионка стана Рут Бейтиа (Исп), която е победителка надпреварата на континента на открито. Испанката преодоля 199 см.  На второ и трето място завършиха представителките на домакините Ема Грейн Требаро и Еба Юнгмарк с по 196 см, съобщава bgathletic.com. На четвърта позиция е Анна Илюстенко (Ест) със 192 см, а на пето място остана лидерката в европейската ранглиста за сезона Алесия Трост (Ит) също със 192 см.

Венева-Матеева, за която това беше четвърти финал на европървенство в зала започна надпреварата с успех от първия опит на 182 см, направи един фаул на 187 см, които и костваше по-предно класиране и се справи от първия скок със 192 см, след това сбърка три пъти на 196 см, което щеше да означава лично постижение за сезона. Венелина има бронзов медал от първенството през 2005-а в Мадрид, беше 4-та преди 13 години в Гент и 7-ма на предишния шампионат в Париж 2011.

Демирева участва за втори път във финал на голямо състезание при жените. Тя завърши на осмо място на шампионата на Европа на открито в Хелзинки 2012. Състезателката на Лиляна Видева се справи днес от първи опит със 182 см и 187 см, след това направи три грешки на 192 см. В квалификацията Демирева записа личен резултат в зала именно 192 см.