Полицията в Претория повдигна обвинение срещу Оскар Писториус за убийство. Както вече стана ясно, приятелката на южноафриканския лекоатлет, беше открита мъртва в дома му след трагедия, разиграла се между 4 и 5 часа тази сутрин.

Най-новите информации са, че Писториус и половинката му - 30-годишната манекенка Рива Стенкамп, са се карали предната вечер.

Говорителят на полицията Дениз Бюкес заяви, че заподозреният е бил изненадан от приятелката си, която се опитала да проникне в дома му, като си помислил, че тя е крадец. А всъщност чаровната Рива искала да изненада любимия си за Свети Валентин.

2_7.JPG

От разпит на съседите стана ясно, че от дома на Писториус са се чували писъци и викове малко по-рано същата вечер.

Дениз Бюкес разкри, че полицията е била викана в дома на лекоатлета по други причини - след обаждане за домашен скандал.

Писториус е бил разпитан в полицията, след като застреля смъртоносно приятелката си в главата и ръката.

"Адвокатите му ще поискат да му бъде определена гаранция", добави говорителката на полицията, като добави, че няма други заподозрени по случая.

Освен пистолета от убийството, в дома на Писториус са намерени бухалки, дори и автомат. Най-бързият човек без крака никога не е крил, че съхранява оръжия в дома си, като често е споменавал това в интервюта.

3_13.jpg