Двукратната световна шампионка в скока на височина Бланка Влашич ще пропусне първенството на планетата в Москва като предпазна мярка, след като получи болка от стара контузия. Звездата от Хърватия обяви решението си, че ще остане да гледа шампионата от вкъщи. Световното в Москва ще се проведе от 10 до 18 август.

29-годишната Влашич се завърна към състезанията тази година, след като пропусна цялата 2012 г. заради възстановяване след операция на ахилеса.

"Болката в крака ми стана по-силна след Диамантената лига в Монако на 19 юли и все още не се е успокоила след другите състезания", написа в официалния си сайт Влашич.

"Това е ясен знак, че трябва да спра, докато не се възстановя напълно. Да скачам в Москва би било твърде голям риск и може да навреди на бъдещето ми. Затова не желая да рискувам", допълни хърватката.

Влашич стана световна шампионка за първи път в Осака през 2007 г., защити титлата си в Берлин две години по-късно, а на последния планетарен шампионат в Даегу през 2011-а стигна до сребърно отличие, след като беше победена от рускинята Анна Чичерова.

Представителката на България в сектора за скок височина в Москва ще бъде Мирела Демирева.