Бритни Рийс (САЩ) защити титлата си в скока да дължина на Световното първенство по лека атлетика в зала в Истанбул (Турция). 25-годишната американка спечели златото с лично постижение и рекорд на шампионатите от 7,23 метра в последния си опит. За американката това е общо четвърта световна титла в дисциплината, след като тя триумфира и в първенствата на открито в Дaегу и в Берлин през 2011 и 2009 година.

Джаней Дилоуч (САЩ) се класира втора с личен рекорд за сезона от 6,98 метра. Шара Проктър спечели бронзовия медал с национален рекорд на Великобритания от 6,89 метра. 21-годишната европейска шампионска в зала от Париж 2011 Дария Клишина (Русия) завърши четвърта с 6,85 метра.

При мъжете в същата дисциплина триумфира американецът Уил Клейн с резултат 17.70 метра, който е върхов за сезона. Световният шампион от миналото лято Криатиан Тейлър (САЩ) остана втори със 17.63 метра. Трети остана Лукман Адамс (Русия) със 17.36 метра.

Изненада имаше във високия скок при мъжете, където титлата с 2.33 метра грабна Димитрос Чондрокулис (Гърция). Фаворитите от Русия Андрей Силньов и Иван Ухов са втори и трети.