"Добре си изкарахме вчера. Още веднъж благодаря на всички дошли. А тези които не успяха, скоро ще има следваща тренировка", написа Кирил Николов - Дизела във "Фейсбук", след като се разкърши с други бегачи (почти 10 км), сред които и аматьори-ентусиасти в Южен парк в София. 

На 18 май стартира поредицата от отворени тренировки "Бягай с най-добрите: Polar Тренировка 1", по време на които всеки желаещ има възможността да бяга, да задава въпроси и да обменя опит с най-добрите в този спорт, както и да се запознае отблизо с Polar - финладският бранд за производство на "умни" уреди. Включилите се в тренировката с Дизела снощи получиха информация за предимствата и ползите от използването на активити тракъри и пулсомери. Стартът и финалът бяха пред магазин "Basecamp" на булевард "Черни връх" 90.

"Радвам се, че дойдоха толкова хора. Предполагам, че интересът ще се засили още повече. Вчера потичахме в Южен парк, следващият път ще се качим на Витоша. Треньор във второто издание на "Бягай с най-добрите" ще бъде Антония Григорова. Скоро ще обявим датата и всички ще разберат кога и къде ще се проведе събитието", обясни Кирил Николов пред БЛИЦ СПОРТ.

Участниците в тренировката благодариха на Дизела за шанса, който им предостави да се докоснат до него и лично да се убедят, че и той може да бяга бавно... Желаем успех на Кирил Николов в предстоящото му поредно трудно изпитание - вторият кръг от Световните серии по скай рънинг. Състезанието "Zegama-Aizkorri Marathon" ще се проведе в Испания на 28 май - в баския град Зегама.
ПЛАМЕН СЛАВОВ