Освен че не е никак топло в тренировъчните помещения на лекоатлетите, вече им се налага и да тренират на тъмно. Вчера следобед покритата лекоатлетическа писта, стадионът и стрелбището във Враца останаха без осветление, информира вестник „Конкурент”.

Треньорът в АК "Павел Павлов" – Румен Павлов сигнализира за проблема във Фейсбук страницата „Кажи на кмета на Враца”, където на градоначалника Николай Иванов се поставят актуални въпроси.

„В четвъртък завършихме тренировката на тъмно. Светихме с фенерчета, за да си намерят децата дрехите за преобличане. Оказа се, че заради натрупани задължения от ЧЕЗ са спрели тока. Останахме неприятно изненади от това, че не бяхме уведомени за тази крайна мярка. Тази сутрин разговарях със зам.-кмета Краси Богданов, който ме увери, че най-късно в понеделник електричеството ще бъде пуснато. Следобедната тренировка я изтеглих по-рано, за да не се създава суматоха като снощи”, коментира Румен Павлов.

„Работим по решаването на проблема. Надявам се още днес токът да бъде пуснат. Ако това не стане, електрозахранването ще бъде възстановено най-късно до понеделник”, заяви Красимир Богданов.