Световният шампион на 100 метра Йохан Блейк обяви, че феновете на леката атлетика ще се насладят на много интересен сезон. Той обеща, че сблъсъците му със световния рекордьор в дисциплината Юсеин Болт ще бъдат на много високо ниво.

“Предстоят много интересни месеци. Юсеин тренира повече заради мен. Той сам ми го призна и каза, че не знае къде са границите на възможностите ми. Вярвам, че Юсеин ще иска да повтори представянето си от Олимпиадата в Пекин в Лондон, но този път аз ще бягам до него и ще му бъде много трудно”, закани се 22-годишният спринтьор.

Блейк спечели титлата на 100 метра в Даегу миналото лято, след като рекордьорът в дисциплината направи фалстарт. Три седмици след това обаче Йохан показа, че победата му не е случайна и финишира за 19.26 секунди на 200 метра в старт от Диамантената лига в Брюксел (Белгия). Това е второто най-добро време в историята на дисциплината след рекорда на Светкавицата – 19.19 секунди от 2009 година.

“Смятам, че имам запас от сили, за да бягам по-бързо на 200 метра, дори да счупя рекорда. В Брюксел имах с резерв”, добави Йохан.

Той и Болт се готвят заедно в столицата на Ямайка Кингстън при треньора Глен Милс.