Победителите в първото издание на „Студентски град рън” са Йоло Николов (СК Атлет–Мездра) и Мая Недялкова (СК Стратеш Атлетик–Ловеч). Те бяха най-бързи при професионалните бегачи, изминали дистанцията от 5.220 км. Николов премина трасето от две обиколки със старт и финал пред арката на НСА за 15:54 минути и изпревари своя възпитаник Митко Ценов, пише bgathletic.com. Рекордьорът ни на 3000 метра стипълчейз даде време от 16:15 мин. Трети финишира Християн Стоянов (Дунав-Русе) – 16:20 мин.
 
При дамите Недялкова се наложи с 19:12 минути, побеждавайки Милка Михайлова (Дунав-Русе) и Ивелина Маджарова (Юниверсал) съответно с постижения от 21:56 минути и 22:59 мин.
 
Михайлова бяга два пъти в състезанието, след като след индивидуалното бягане се включи и в щафетата 2 х 2.610 км. Тя бяга с Николай Танков в групата на семействата, с който с време от 20:42 мин. се наредиха втори. Шампиони в тази група станаха Желязко Желев и синът му Михаил Желев – 20:38 мин.
 
Във фирмената щафета първото място спечели тандемът на Мирослав Спасов/Димитър Русев – 17:06 мин.
 
В индивидуалната дистанция при любителите златните медали взеха Елица Тодорова (21:18 мин) и Юрии Джасимов (20:09 мин).
 
Над 100 бегачи се включиха в дебютното издание на „Студентски град Рън”, провело се и по повод 75-годишнината на НСА „Васил Левски”. Ректорът на учебното заведение Пенчо Гешев, както и кметът на район „Студентски” Димитър Дилчев също бяха сред бегачите на старта. Организаторите гарантират, че надпреварата ще се превърне в традиционна.

Пълните резултати - ТУК!