Юсейн Болт вярва, че е в състояние да подобри собствения си световен рекорд на 100 м, а определи като "нещо специално" слизането под 19 секунди на 200 м. Ямаецът постави рекорди на планетата на 100 м от 9,58 сек и 19,19 сек на 200 м на Световното първенство в Берлин преди четири години. Носителят на шест златни олимпийски медала твърди, че тези времена могат да бъдат подобрени.

"Технически ще изисква почти перфектно бягане, както и добри метеорологични условия. Но аз съм концентриран и се опитам да вляза във форма, в която ще успея да се справя с този рекорд на 100 метра“, коментира Болт.

"Ще се радвам да подобря рекорда си на 200 м отново, да видя дали е възможно да се слезе под 19 сек. Това би било нещо специално", допълни ямаецът.

"Все още имам да дам много на спорта. Целта ми е да продължа да печеля златни медали в моя спорт - до Олимпиадата през 2016 г. Ако продължа да печеля златни медали и да подобрявам рекорди, ще съм се доказал и постигнал това, което винаги съм искал да направя", каза още Болт.

Мълнията отива в Москва като действащ световен шампион на 200 м. Той не успя да стигне до златото на 100 м в Дегу, след като направи фалстарт във финала. Титлата на 100 м беше спечелена от сънародника му Йохан Блейк. "Не мисля повече за това. Тогава беше много разочароващо, защото бях в страхотна форма и знаех, че ако направя добър старт и бягам добре, ще взема златния медал. Но това е зад гърба ми сега. Взех си поука и продължих напред", завърши най-бързият мъж на планетата./БЛИЦ