За атлет като Юсейн Болт има само още едно нещо, което има значение освен рекорди. Разбираемо това са парите. Мълнията от Ямайка с удоволствие подписва рекламни договори с всеки, който е склонен да напълни джоба му. А кандидати има много. Най-бързият човек на света изобщо не се притеснява от словесната атака, която започнаха медиите по повод факта, че производители на т. нар. вредна храна, като "Макдоналдс" и "Кока-Кола", са сред основните спонсори на олимпийските игри. Болт с удоволствие разказва как е мушнал сандвич, преди да спечели златен олимпийски медал, или пие индустриални количества енергийни напитки, докато тренира.

- Тук сте, за да представяте своя най-голям спонсор "Пума"...
- Да. Те бяха с мен от самото начало и ме подкрепяха през всички върхове и спадове.

- Когато им звъннете, веднага ви носят всичко, нали?
- Да – ако поискам определени цветове на екипа си, ще ги имам на секундата. Също така им казвам какви точно шпайкове ми вършат добра работа. Ако случайно са ги свалили от производство, биха ги сложили отново на конвейера само заради мен. Непрекъснато ми изпращат всички новости от каталога си и така ми се налага непрекъснато да раздавам много неща само за да разчистя място.

- Искахте да играете футбол и го казвахте напълно сериозно...
- Ами сериозно си е. Мисля, че бих могъл да играя. Имам определени отношения със сър Алекс Фъргюсън. Мисля, че бих могъл да стана по-добър.

- Това ли е следващата ви цел?
- Да, но едва след следващите олимпийски игри. Тогава започвам да тренирам за футболист.

- Говори се, че се бавите на финала, защото ви е страх да си счупите световния рекорд с прекалено голяма разлика. Това определено е във ваш интерес, тъй като за всеки рекорд получавате премия. За това ли мислите, докато бягате?
- Не. На олимпийските игри просто бях щастлив да спечеля златния медал. Изобщо не съм мислил за световен рекорд. Настройката за олимпийските игри е съвсем друга – това не е обикновено състезание.

- По всичко изглежда, че във ваш интерес е да участвате във възможно най-малко състезания. Така качвате цената си и същевременно е по-лесно да запазите статута си на най-бърз човек в света.
- Абсолютно. Не искам да бягам прекалено много и да прегоря. Опитвам се да направя програмата си така, че да участвам в шест или седем състезания годишно.

- Освен "Пума" имате спонсорски договори с "Гаторейд", "Хублот", "Виза", "Соул Електроникс" и "Нисан". Коя голяма компания ви липсва?
- Никога не са ме питали за това. Ами – много харесвам продуктите на "Макдоналдс".

- Знаем. Направихте им огромна услуга, като казахте, че сте изял техен сандвич преди финала на 100 метра в Лондон.
- Ами да – това беше много добре за тях, нали?

- Определено.
- Освен това съм голям фен и на бонбонките „Скитълс”.

- Как е възможно човек да се казва Болт?
- Забавно е. Когато хората забележеха името ми, първо си мислеха, че е някакъв прякор. Дори след като започнах да ставам известен, гледаха несериозно на това. Просто това е фамилното ми име – истинско е.

- Как се чувствате, когато се връщате в Ямайка?
- Не всички са луди по мен по простата причина, че вече са свикнали да ме виждат. Приемат ме нормално и това ми помага и аз да се чувствам нормално, когато съм у дома. На други места като Европа, където ходя доста по-рядко, е прекалено стресиращо. Всъщност тълпите ме смущават.