Със скандал и недоволство от страна на мароканеца Хасан Аушар завърши третия маратон в Каварна. Два километра преди финала Ашуар водеше с 200 метра пред съперниците си, но завърши на второ място.
 
В последния километър преди финала Аушар обърка трасето и измина с няколкостотин метра повече, съобщава bgathletic.com. Така той бе задминат от сънародника си Ахмед Насеф, който завърши като победител.
 
След като премина финала, изгубилият се Аушар се съблече и хвърли потника на земята. Той беснееше, че съдиите са го объркали.
 
Мароканецът имаше проблеми с маркировката и през миналата година. Тогава също изпусна победата след като се задблуди, че трябва да финишира една обиколка по-рано.
 
Въпреки драмите с трасето победителят Ахмед Насеф направи нов рекорд на трасето 2:16,32 часа и така прибра 700 лв повече към наградата си. Аушар финишира за 2:16,39 часа.
 
Предишното най-добро постижение на трасето в Каварна беше на победителя от 2010 година Обед Кипкитуи, който днес завърши трети с 2:19,01 часа./БЛИЦ