Братът на бившия световен шампион на 100 метра Ким Колинс (Сейнт Китс и Невис) е бил убит от полицейски служители. Инцидентът се разиграл по време на местна битова разправия. Полицейският комисар Келвин Уоулин обяви, че полицията е отишла в дома на Уинстън Браун, защото имало сигнал, че е отвлякъл бившата си съпруга, с която е разведен, и сестра й, заплашвайки ги с нож и метален шиш.

След като ги е освободил във вторник след обяд заради намесата на полицията, той е хвърлил металния шиш по един от полицаите и го е пронизал точно над коляното. В същото време друг полицай е открил огън и убил на място 40-годишния Уинстън Браун. В рапорта на органите на реда за цялата случка се казва, че без съмнение стрелбата е била наложителна, тъй като е имало сериозна опасност за живота на полицаите.

Браун и 36-годишният лекоатлет Ким Колинс са от една майка, но имат различни бащи. Ким Колинс е представял малката островна държава Сейнт Китс и Невис на четири Олимпиади. На последната – в Лондон, беше спрян от участие малко преди началото. Причината е отсъствието на атлета на старта в квалификационната му серия. Ядосаният Колинс тогава обяви, че е изваден от участие, тъй като е посетил съпругата си в хотелската й стая. Той заяви, че повече няма да се състезава за малката карибска държава, тъй като не показали уважение към него./БЛИЦ