Шампионът на България на троен скок в зала Златозар Атанасов се класира на финала на дисциплината на европейското първенство по лека атлетика в зала, което се провежда в Гьотеборг.
 
23-годишният Атанасов влезе в Топ 8 на Европа с последния си опит, когато скочи 16,66 метра, което е седми резултат в квалификациите. При първия си скок той направи фаул, а при втория преодоля 15,92 метра.
 
Вторият българин в надпреварата – Георги Цонов, остана на 4 сантиметра от участие във финала. При третия си опит той преодоля 16,58 метра, което е негов личен най-добър резултат. Това му отреди девета позиция в квалификацията. Последното място сред класиралите се за финала беше заето от французина Карл Тайлепиер – 16,62 метра.
 
Само италианецът Даниеле Греко преодоля квалификационната норма от 16,90 метра. При първия си опит той скочи 16,94 м. Олимпийският вицешампион на троен скок от Атина 2004 Мариан Опря (Румъния) не стартира в квалификацията. Финалът на дисциплината е в събота и по програма трябва да започне в 18:25 часа българско време.