Лекарят на Рено доктор Рикардо Чекарели даде подробности за състоянието на пострадалия в рали катастрофа пилот от Формула 1 Роберт Кубица.

"Състоянието на Роберт се подобрява с всеки изминал ден. Физическото и психологическото му възстановяване са окуражаващи и всички лекари в болницата в Пиетра Лигуре са изненадани, наблюдавайки колко бързо върви лечението. Болка, движение, белези - всичко се подобрява непрекъснато. Планът е да остане там, но все още не сме сигурни за колко време. Взехме това решение, защото в болницата има цял екип, който се грижи за него и той получава първокласно лечение", сподели Чекарели.

"Никой няма ясна идея кога ще е напълно готов. Дори хирурзите не знаят, защото е необходимо да минат няколко месеца, за да се види какво е възстановяването на мускулната тъкан и нервите - това варира при различните хора. Всичко, което знаем, е, че ще е дълго възстановяване, но нямаме представа колко дълго. Виждаме ежедневен прогрес, но не можем да правим каквито и да било прогнози", каза още лекарят на Рено. /БЛИЦ