Няколко дни вече сред журналисти и фенове на Левски се коментира едно и също нещо - защо Левски започна подготовка само с 12 футболисти? Било непрофесионално, било несериозно, идвал пореден нулев сезон.

Вече 10 години Левски правеше селекция на килограм и за пръв път това не се случва. Последните лета непрекъснато идваха някакви нови попълнения. И после се търсеше начин как да се разкарат. Този път Петър Хубчев и Павел Колев поеха по различен път и може би правилният.

Има едно клише във футбола, което често се повтаря: "Не бързаме със селекцията, за да не направим грешки". От грешки никой не е застрахован, но по-добре да се избегнат, отколкото да се мисли после как да се поправят. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В Левски ясно обявиха, че основната цел е оправяне на състоянието на самия клуб, а в същото време Хубчевима за цел да гради отбор, в който да внедри младите. С 6,8 или 10 попълнения няма как да внедри никого. Ако го направи, то значи тези попълнения не са достатъчно класни и са се провалили. 

Левски има вече едно ново попълнение и това е Холмар Ейолфсон, който не е играл футбол от миналата година и може да се счита за нов, но сработен с тима. Чакат се половин дузина национали от различни формации на България - Николай Михайлов, Иван Горанов, Станислав Иванов, Станислав Костов, Илия Юруков, Мартин Петков и Ивайло Найденов. Чака се Паулиньо, а също така и Еркебулан Сейдахмет, чиято ситуация тепърва ще се обсъжда. 

Левски няма нужда от много попълнения. Левски има нужда от малко, но качествени. И след като 10 години гледахме групи от по 30 футболисти, които бяха събрани от кол и въже, сега е време да приемем, че днешната ситуация е по-добра. И да изчакаме в клуба да си свършат работата.

В крайна сметка Левски не се раздели с нито един титуляр, изключвайки Яблонски, Кабрал и Цветкович, които обаче спряха да играят за тима много преди края на сезона.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ