Левски е много близо до привличането на холандското крило Йерун Луму. 25-годишният играч е познат у нас, тъй като бе част от Лудогорец през 2014 година. Тогава играчът бе едва на 19 години и се определяше като един от големите таланти на "лалетата".

Всъщност Луму винаги е бил звезда. Още на 16 години дебютира за мъжкия отбор на Вилем II във втора дивизия, а на 17 е част от Ередивизие. Първият му гол в мъжкия футбол е във вратата на Николай Михайлов. Твенте побеждава Вилем II с 6:2, а едното попадение е дело на Луму. До ден днешен холандецът е най-младият голмайстор за клуба в елита. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Следващата година Луму преминава в Лудогорец. Въпреки големият си талант обаче разградчани бързо го изгониха заради проблеми с дисциплината. Луму редовно отскача до Варна за запои с приятели, не спазва режима и често е забелязван пиян. На всичко отгоре не спираше да се фука с високата си заплата в Лудогорец и публикуваше снимки с пачки пари във ваната.

Нравът и изцепките на Луму  провалят изцяло до момента големия му талант. Още на 17 години той е желан в редица големи европейски клубове. Кара проби в Андерлехт, където с договор в джоба се издънва и е отпратен. Само за няколкото дни в белгийския тим Луму успява да покаже своето влечение към алкохола и проблемите си с режима. Накрая везните накланят в обратна посока и договорът, който е трябвало да подпише, е скъсан.

Качествата на Луму са забелязани от Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Ювентус и други. На повечето места обаче категорично отказват да го вземат заради проблемния му характер. Големите грандове не пропускат нито една подробност от живота на футболистите, които привличат и проблемите на Луму някак да останат незабелязани. В същото време няма нито един скаут, който да отрича, че холандецът притежава страхотни качества.

Те обаче винаги остават на заден план и в кариерата си Луму никъде не успява да се задържи повече от половин година. След Лудогорец преминава последователно в Хееренвен, Дордрехт, Санкт Пьолтен, Самсунспор, Делхи Динамос, Петролул Плоещ, Арука и Сабиртало. 

Самият Луму вече е малко по-узрял и сам признава грешките си. Споделя, че най-много съжалява за скъсания договор с Ливърпул.

"Предложиха ми да подпиша шестгодишен договор с Ливърпул. Дори директор на клуба стоеше на телефона и чакаше да уточним всичко. Бях на един подпис разстояние. 

Ако бях нормален в живота си, щях да стана най-добрият в света. Но не мога да се държа нормално, това е най-големият ми проблем", призна миналата година Луму.