Осъществилият трансфер във Фейенорд Пламен Андреев говори на летище София при завръщането си от Нидерландия. 

19-годишният младежки национал беше емоционален пред представителите на медиите и не успя да сдържи сълзите си, когато говореше за любимия си Левски и за преминаването си в клуба от Ротердам.

"Чувствам се невероятно, изпълнен съм с гордост и мотивация за бъдещи успехи. Tова показва, че работата, която съм свършил до момента, е дала резултати. Не съм имал съмнения, Фейенорд е голям отбор, хората ми показаха нужното уважение там. Oще от първия ден нещата минаха гладко, това беше и благодарение на коректното отношение на Левски“, започна Пламен Андреев.

"Разгледах базата, хората там се грижеха за мен, сякаш съм звезда. Взимат те от летището, хранят те, настаняват те в хотела. Съвсем различни отношение. Запознах се с треньора, аклиматизирах се. Събличах се в съблекалнята, дори ми бяха сложили номера вече на шкафчето. Базата е невероятна, стадионът първоначално си помислих, че съм в мол - с екслатори навсякъде, огромен е. Ще играя с №21, така решихме заедно с Фейенорд", обясни младият вратар.

"Впечатлих ги с това, че миналата година практикувахме модерния футбол, който и те практикуват. Техният проект е бъдеща инвестиция, не сме говорили толкова много, евентуално с титулярно място в бъдеще", продължи Андреев.

"Последните три години минах през почти всичко - да те обичат, да те мразят, през най-хубавите моменти, спечелената Купа на България, до това да съм капитан, това е невероятно“, каза още талантът.

"Когато ми беше трудно, най-много ми помогнаха семейството, приятелката ми и Божидар Митрев. Определено ще ми липсва Левски, ще ми липсват всички, момчетата, ръководителите, абсолютно всичко. Благодаря на феновете, те са главният акционер на клуба. Не знам какво да им кажа, благодаря им от сърце, обичам ги", каза още Андреев.

„Определено с Левски си казваме „чао“, а не „сбогом“. Мисля, че всичко е минало наред между двата клуба, щом подписах. Сега съм се фокусирал върху Фейенорд, когато такъв клуб те потърси - няма как да откажеш, неизбежно е, хората ми показаха нужното уважение. Позицията на вратар е доста по-различна, хората дойдоха в България, гледаха ме и си казах, че това е мястото и не искам нищо друго. Конкуренцията е доста сериозна, познавате ме - няма да се дам без бой. Mного работа ме очаква", продължи юношата на "сините". 

"Като имам първа възможност, ще отида до „Герена“ да се разделя с футболистите. Сега отивам в Правец на лагер с младежкия национален отбор. Ще говоря със селекционера Александър Димитров една вечер да ме пусне, за да отида до "Герена". Ако спечелим мача с Полша, имаме доста големи шансове за класиране", каза младежкият национал.

"Трансферът ми може да е стъпка за много други български футболисти, да бъдат гледани и следени. Доста повече отговорност е това, наясно съм с това, ще се справя", категоричен е Андреев.

"Като разбраха за трансфера, родителите ми бяха много щастливи, не мога сега да говоря, това е сбъдната мечта", обясни той и се разплака.

"Фейенорд вече ми предлагат апартаменти, които да наема, там е организирано така, че да мислиш само за футбол. Заминавам сам, надявам се в скоро време и приятелката ми да дойде", каза още вратарят.

"Друг Пламен Андреев не може да има, всеки е със своя собствена мисия. Матей (б.р. - Маркович) е страхотен вратар, благодаря му за коректното отношение от времето ни заедно. Иван Андонов е примерът, даде ли му се шанс, ще успее. Огнян Владимиров идва отдолу, страхотно момче, според мен до три години ще излезе и той в чужбина“, завърши Пламен Андреев.