Спортният директор на Левски Даниел Боримиров говори пред клубната телевизия за втората част от Първа лига, за подготовката на тима в Кипър и за новите попълнения.

"Надявам се да е поличба, че отново съм спортен директор на Левски. Надявам се да оправдая доверието, което ми е гласувано, не само от собствениците, но и от всички фенове на клуба. Аз, Елин Топузаков и целият спортно-технически щаб ще работим в насока да спечелим титлата. Наскоро четох едно интервю на Владо Стоянов, в което казва, че приоритет им е шампионатът, което само по себе си говори, че в Лудогорец има някакво напрежение и се притесняват от нас. Ние ще се стараем в мачовете, които ни предстоят, да извоюваме победи, за да сме близо до тях и още повече да ги притесним.", сподели той.

"Когато застанах начело на ДЮШ, заварих доста неща, които не бяха както трябва. Като почнем от материалната база и стигнем до учебно-тренировъчния процес.  Мисля че в последните няколко години успяхме да изградим в школата постоянство и по-добри условия за работа. Вървим по възходяща линия. Фактът, че 5-6 футболисти от школата вече намират място при мъжете, говори в каква насока вървим", добави Боримиров.

"Аз съм казвал, че за мен школата е "застраховка живот" и един отбор без собствена школа губи визията си. Левски винаги се е славел с хубава и добра школа. Ние ще продължим тази традиция. Желанието ми и насоката, в която ще работя е, в нашия отбор да има повече българи, по възможност от школата, както и качествени чужденци. Така ще може нашите юноши да растат покрай българи, които знаят какво значи Левски.", каза още спортният директор.

Цялото интервю вижте в прикачения видеофайл!

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Всичко за Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига