Даниел Боримиров отвърна на члена на Управителния съвет на "синия" клуб Николай Илиев, който си позволи да го критикува.Шефът на детско-юношеската школа на Левски също така говори и по актуалните теми в клуба и в българския футбол.

„Бях на Управителния съвет и не знам някой да ме е критикувал. Аз съм готов и не се притеснявам от нищо. Единствено отговарям директно пред Георги Иванов, пред Николай Илиев не трябва да давам обяснение, той 20 години не е работил във футбола. Не виждам какво обяснение трябва да му давам“, каза пред БНТ Боримиров.

„Харесва ми това, че децата се опитват да играят футбол и не са случайни успехите, които постигаме в първенствата и в турнирите, в които очакваме. Това ме кара да бъда оптимист и съм сигурен, че резултатите няма да закъснеят. Разбира се, че е трудно. Имаме нужда от още терени, за да се развиваме още по-мащабно. Целта ми е да виждам в първия отбор повечето играчи да са продукт на школата на Левски. Боли ме да виждам, че повече са чужденци. Осем юноши има в първия отбор на Левски в момента. Те вече са стигнали едно ниво, което сами трябва да покажат, че заслужават мястото и доверието, което им е оказано в мъжкия отбор“, каза шефът на школата на Левски.

„Мисля, че и за школата, и за нашите треньор, е по-добре всяка година да изпращаме по двама треньори на специализация, да се обучават“, смята Боримиров.

Относно футболисти като Николай Кръстев, Владислав Мисяк и Илия Димитров, които играят под наем в други клубове, Борето коментира: „Не са отпратени, а са изпратени да трупат мачове до лятото. Това са шест месеца и се надявам те да израснат в тези шест месеца. Един футболист расте, когато играе. На този етап играят по-малко в Левски и затова бяха изпратени в "Б" група, да натрупат мачове и опит, но лятото ще се върнат на "Герена". Има футболисти, които се нуждаят от това, но има и футболисти като Божидар Краев, които се интегрираха директно от школата.“

„Аз, Нестор Юруков, треньорите в школата се стараем да подготвим максимално децата в школата, за да покажем, че имаме юноши, на които може да се разчита. Докато не си избият от главата развлекателната дейност, докато не акцентират изцяло на футбола, трудно ще постигнат нещо голямо“, посъветва младите Даниел Боримиров.

Относно най-големия талант на Левски Божидар Краев, бившият национал коментира: „Не мисля, че е време да поема на Запад. Тепърва трябва още да се утвърждава в първия отбор и да вдига нивото си. Мисля, че още 2 години може да играе тук.“

„Ние трябва да търсим ползата от дадено правило. Полза ще има, когато един 21-годишен футболист играе поне 45 минути. В това отношение Тони Здравков (б.р. - селекционерът на младежкия национален отбор) е доволен, повечето играят и мисля, че има резултат. Аз мисля, че трябва да сме много търпеливи с младите. Виждате футболът ни до какво ниво е достигнал“, каза Боримиров.

„Има още доста време до края на първенството. Левски е на сериозен точков актив от Лудогорец, остава да обиграем отбора и да се борим за място, което ни дава право на участие в УЕФА", добави бившият полузащитник.

Боримиров коментира и темата с Висшата лига: „Нека видим хората, които ни убеждават в това нещо, че може да се случи. Нека да се спазват правилата и тогава да видим кои отбори отговарят на тези норми и изисквания. Явно това е дъното и ако не се седне и не се обмисли един дългосрочен план за развитие на футбола ни, не знам как ще излезем от блатото.“

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!