Нападателят на Левски Валери Божинов напуска клуба. Звездата не попада в сметките на новия треньор Петър Хубчев. Специалистът обявил решението си лично на футболиста в присъствието на изпълнителния директор Павел Колев, информираха колегите от "Спортал". Срещата между тримата се състоя този следобед в офисите на "Тодорини кукли". 

Божинов, който пристигна на "Георги Аспарухов" през зимата, има договор за още една година. Любовта му към 26-кратните шампиони обаче е прекалено голяма и той няма да създава проблеми на ръководството на Левски и ще разтрогне контракта си.

"Тъжно ми е, че напускам Левски. Не ми е приятно, няма какво да крия. Имах голямо желание да помогна на отбора и да се докажа на Петър Хубчев. Чувствах се длъжник на клуба, след като се контузих тази пролет и пропуснах доста мачове. Именно поради това много се зарадвах, че успях да се разпиша срещу Етър и да помогна на тима да се класира в евротурнирите, където му е мястото. Благодаря на Павел Колев, че ме доведе, както и на Хубчев за искреността, че не му влизам в плановете", каза Божинов пред "Спортал".

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Нямам против никой, треньорът има своите виждания и планове. Щом не му влизам в плановете, няма да бъде пречка на Левски. Искам да благодаря на любовта на феновете, която ми беше демонстрирана тази пролет, а и не само. Извинявам им се, че не им донесохме повече радост. Вярвам и се надявам, че скоро ще дойдат по-добри дни за Левски. Дано скоро тимът стане шампион. Най-вече заради феновете, които са най-добрите в България. Това го разбрах още в първия ми престой, когато станах част от 100-годишнината на клуба. Нощ, която няма да забравя никога. Тогава Левски влезе в сърцето ми. Пожелавам на "сините" фенове да имат много такива вечери, ще им стискам палци, където и да съм", добави нападателят.