Собственикът на Левски Спас Русев и треньорът Делио Роси също са изненадани от решението на Асен Букарев да напусне клуба. Това обясни изпълнителният директор на "сините" Красимир Иванов, който говори пред медиите на "Герена". Както вече стана ясно, спортно-техническият координатор Асен Букарев подаде по-рано днес оставка, която беше приета от ръководството. 

"Не само за вас, но и за мен самия е изненадваща оставката на Букарев. Причините, които изтъкна, са лични, така че нямам намерение да ги споделям. Вчера говорихме за първи път, а днес официално финализирахме нещата. Това не е нещо, което сме планирали", каза Иванов. 

"С Асен работихме страхотно по селекцията и по плановете какво да прави клубът. Даже имаме проекти, които са в развитие. С нетърпение очаквахме края на лагера, за да започнем да работим по тях. Задачите, които сме си поставили, няма да бъдат оставени настрана, просто ще представляват малко по-голямо предизвикателство за нас. Като клуб имаме достатъчно кадри, които работят отлично и могат да се справят със задачите, които сме си поставили", обясни шефът в Левски. 

“Собственикът Спас Русев и старши треньорът Делио Роси също останаха изненадани от решението му. В негово лице виждахме човек, който може да се развива на позицията, на която бе назначен в края на миналата година. Не съм радостен, разбира се, от напускането му. Не смятам, че е имало неразбирателство между Делио и Асен. Двамата дори говорихе доста в Малта. Доколкото знам, Спас Русев е направил опит да говори с Букарев, но предвид резултата, явно неговата гледна точка е надделяла”, допълни още Красимир Иванов.

Той допълни още, че "сините" няма да търсят на всяка цена човек за овакантения пост, като в прав текст обяви, че няма шанс Наско Сираков да се завърне на директорски пост в редиците на 26-кратния шампион на България. 

Асен Букарев говори първо пред БЛИЦ след раздялата с Левски!

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА 
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ - ТРАНСФЕРИ И ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018