Бившият нападател Георги Чиликов ще бъде старши треньор на юношите младша възраст на Левски, родени 2000 и 2001 г. и състезаващи се в Елитната група до 17 години. Начело на този отбор досега беше Димитър Телкийски, който се заема с 19-годишните.

"Връщам се в Левски. Надявам се да помогна на децата да израснат. Само от тях обаче зависи дали ще стигнат до първия отбор. Момчетата трябва да си извоюват това с раздаване във всяка една тренировка и във всеки един мач. Горе-долу съм запознат с отбора. Треньор на този набор досега беше Димитър Телкийски. Той ме запозна с тима", коментира Чиликов пред БЛИЦ СПОРТ.

"Много се радвам, че ще работя в може би най-добрата школа в България. В сряда трябва да подпиша договор. Стратегията на клуба, а и желанието на директора на школата Даниел Боримиров е да подготвяме колкото се може повече момчета за първия отбор. Няма смисъл да коментираме как привлича името Левски", добави бургазлията.

Чиликов има опит като помощник-треньор на мъжките отбори на Черноморец, Нефтохимик и Ботев (Пловдив). Работил е и в школата на "акулите". В края на миналия сезон работи и в Поморие.

На "Герена" се завръща и още един бивш футболист на Левски. Захари Сираков ще води набор 2008 - най-малките в школата на клуба. Бившият защитник дълго време игра в Русия и дори се превърна в легенда на Амкар (Перм). Сираков с удоволствие е приел поканата от стадион "Георги Аспарухов".

Припомняме, че от "Герена" това лято си тръгна Йордан Петков, който водеше Левски U19, но реши да стане старши треньор на мъжкия тим на новосъздадения Хебър (Пазарджик).

На мястото на освободения Владислав Вутов начело на Левски (набор 2004) пък ще е Веселин Сърбаков, който се завръща на стадион "Георги Аспарухов".