Трансферът на Габриел Обертан в Левски със сигурност е един от най-изненадващите в българския футбол. Идването му у нас бе считано като истинска бомба. Още на 20 години Обертан е харесан и привлечен от Сър Алекс в Манчестър Юнайтед.

Мениджърът на играча - Жером Лансери, бе гост на спортно предаване във Франция. В компанията на звездите от миналото Франк Лебьоф, Кристоф Дюгари и Уилям Галас той коментира кариерата на футболиста на Левски.

"Защо премина в българския Левски? Миналото лято се оказа, че президентът на Левски вярва много в него, гарантира му игрово време, което е важно за него. Това е най-важната причина Обертан да приеме това предизвикателство", коментира агентът.

"Може би Габриел прекалено рано отиде в Юнайтед, но все пак това беше възможност, която не се открива всеки ден. Изведнъж той попадна в галактически отбор в съблекалня, в която бяха Уейн Рууни, Патрис Евра и все играчи на върха. После отиде в Нюкасъл, игра най-много от французите, но там някои методи бяха спорни", коментира Лансери.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА