Централният защитник на Левски Холмар Ейолфсон е сред най-добре платените исландски футболисти в света. Това сочи разработка на сайта vb.is, препубликувана и в други исландски портали. 

Изследването определя 32-мата най-скъпоплатени исландски футболисти. На първо място е капитанът на националния отбор на викингите Гилфи Сигурдсон, който получава 5,35 милиона евро.

Ейолфсон пък затваря топ 20 по възнаграждение заедно с още няколко играчи, пише "Тема Спорт". Според публикацията неговата годишна заплата е около 713 000 лева. Сумата е доста сериозна, което означава, че месечно Ейолфсон прибира около 30 000 евро в Левски. Това го превръща в един от най-скъпоплатените футболисти на “Герена”.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Исландецът дойде в Левски през есента на 2017 година първоначално отдаден под наем от израелския Макаби Хайфа. Той веднага се наложи като титуляр и още преди края на сезона правата му бяха откупени. Защитникът попадна в селекцията на Исландия за световното първенство в Русия, където така и не записа игрови минути. През миналия сезон той получи тежка контузия, но след завръщането си отново си извоюва титулярното място и повиквателна за родината си.

Общо за Левски във всички турнири Ейолофсон има 60 мача във всички турнира, в които е отбеляза 6 гола.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020