Бившият футболист на Левски Давиде Мариани вече една година не е на "Георги Аспарухов". Той бе продаден на тима от ОАЕ Шабаб Ал Ахли за солидна сума. БЛИЦ се свърза с швейцареца, който остави отлични спомени сред феновете на "сините" със своята игра.

- Здравей, Давиде! Следиш ли какво се случва с Левски? Клубът е в сериозна финансова криза...
- Да, чета новините за Левски. Всеки ден има нещо ново, което е малко прекалено. Виждам, че много играчи си тръгват. Видях, че има нов собственик. Все пак не вярвам на всичко, което се пише, защото в тези времена всеки пише каквото си иска. Не вярвам да е чак толкова тежко положението в Левски.

-  Коментираш ли с бивши съотборници от "Георги Аспарухов" какво се случва в клуба?
- Преди го правехме. Сега все по-рядко се чуваме, даже да не кажа, че въобще не се чуваме.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

- Кои са моментите, които никога няма да забравиш в Левски?
- Последният ми мач и любовта на феновете е нещо, което не се забравя. Помня победите над ЦСКА. Няма да забравя моите съотборници и треньорите в Левски.

- Комуникираш ли с фенове на "сините"? Какво би искал да им кажеш в такъв труден момент?
- Пишат ми често, разменяме си няколко думи. Феновете на Левски са единствени по рода си. Без тях и без техният дух Левски нямаше да съществува. Нека бъдат търпеливи, отдадени на каузата и добрите дни ще дойдат.

- Какъв е животът в Дубай и футболът там?
- Дубай е бъдещето на света. Това е един от най-добрите и най-важни градове. Щастлив съм, че живея тук. Едни от най-важните хора на света живеят в Дубай. Аз също виждам своето бъдеще тук. Искам да продължа да играят в този град, а след това и да остана да живея тук. В момента съм благодарен за това, че имам възможност да правя това, което обичам, и то точно на това място. Горд съм и продължавам да тренирам, да се раздавам и да се уча всеки ден.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ