Треньорът на Левски Георги Дерменджиев говори след загубата в приятелския двубой от Висла (Плоцк) с 0:1. Специалистът обяви, че звездата на тима Габриел Обертан си е тръгнал по собствено желание, като коментира и играта на "сините" днес. 

"В един мач винаги има и хубави, и лоши страни. Като резултат не е добре, но мисля, че отборът малко от малко придобива такъв облик, какъвто искам да виждам. Някой може да си помисли, че е загуба и говоря празни приказки, но не е така. Мисля, че нещата ще се стабилизират. Има малко по-добро владеене на топката и малко по-бързо темпо. За мен головете станаха след индивидуални грешки. Поляците играят по-твърд футбол, виждате как е. Това е. Нямаме оправдание, но мисля, че отборът ще набере скорост”, каза Дерменджиев", каза Дерменджиев.

"Трансферът е желание на Обертан и мениджъра му. Той беше основен футболист, имаше добри мачове, но вървим напред, ще се опитаме да компенсираме. Ще се справим. Принципно създаваме трудно голови ситуации, може да има определени притеснения. Кабрал има мускулни проблеми, но не са сериозни. В следващите контроли ще влезе. Отборът ще бъде в пълен състав", продължи той. 

"Загубите могат да натоварят психически футболистите. Сега Левски е в преходен период, има голямо психологическо напрежение и го разбирам, но не искам да го коментирам. Когато дойде времето отборът да се успокои, ще бъде много по-различно. В Левски ще играят футболисти, които ние ги одобрим, и тези, които искат да играят за Левски", завърши бившият наставник на Лудогорец. 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2019