ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Преди няколко дни Левски подписа договор с плеймейкъра Давиде Мариани за срок от три години. 27-годишният футболист идва от швейцарския Лугано като свободен агент.

Безспорно "сините" направиха удар с неговото привличане, а качествата на Мариани се признават от всички, които са имали допир  с него. Дори има филм, който е направен за халфа и още двама футболисти. Лентата се казва "Утрешните шампиони".

"Давиде е малкото момче с големите очи. Още през 2006 година си личеше, че в него има много футбол. Имаш чувството, че лети. 

С времето стана по-гъвкав и труден за спиране. Почти невъзможно е да му отнемеш топката, готов е винаги да поеме отговорност. Умен е и винаги намира как да даде добър пас", се казва във филма за Мариани.

"Парите никога не са го вълнували. Той винаги обмисля внимателно следващата си крачка и тя трябва да е напред. Получавал е изгодни предложения от Швейцария и чужбина, но ги е отказвал, защото е преценявал, че няма да помогнат за развитието му като футболист", споделя за него Паоло Трамезани, бивш треньор на Давиде.

"Мариани е изключително добро и тихо момче. Има добро възпитание и е отгледан правилно. Най-трудното му решение бе да напусне Цюрих, отборът на мечтите му, но взе решение и го направи. Вероятно, за да полети още повече", споделя във филма негов близък. И дори отказва оферта от клуба на сърцето си да се върне в началото на тази година. 

Давиде Мариани всъщност носи кръвта на три държави в себе си. Роден е в Швейцария, баща му е италианец, а майка му мексиканка. 

Новият плеймейкър на Левски е сериозен и в любовните си отношения. Вече близо 3 години има връзка със скромно момиче, което няма нищо общо с представите за футболна половинка. Чаровната 24-годишна Лена Мелина има малко последователи в социалните мрежи и никога няма да я видите да се снима разголена. Двамата с Мариани не парадират с връзката си и предпочитат да стоят далеч от обективите.