Левски победи с 2:0 Локомотив (София) в контролна среща на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов". Точни за тима на Славиша Стоянович бяха Давиде Мариани в 18-ата минута и юношата Мартин Петков. 17-годишният талант, който е известен с огромната прилика с Лионел Меси, успя да отбележи в 89-ата минута и да обере овациите на публиката. 

Мачът на живо изгледаха собствениците на двата клуба - Спас Русев и Иван Василев, като в компанията им бяха още легендата на Левски Кирил Ивков и Валентин Николов, който е вицепрезидент на Локомотив (София).

Треньорът на "сините" Славиша Стоянович заложи предимно на резерви. Неофициален дебют за Левски записа Луан Виана, който започна в атака с Илия Димитров, Станислав Иванов и Атанас Кабов. Бразилецът остана на терена до 70-ата минута, като веднъж удари греда. Цял мач пък вратата на "сините" пази Божидар Митрев.

Домакините пропуснаха да поведат още в началото, но топката срещна напречната греда. Останаха обаче впечатления, че тя тупна зад голлинията, но съдията Димитър Буров даде знак играта да продължи. В ситуацията Атанас Кабов пропусна да направи точна добавка с глава и да отбележи. След това още на два пъти гредите спасяваха "железничарите". 

Избраниците на Ангел Колев отвърнаха в 11-ата минута, когато Георги Нетов отправи опасен изстрел от дистанция, при който Митрев беше затруднен. 

Минути по-късно Славиша Стоянович беше принуден да извърши две принудителни смени. На местата на контузените Илия Димитров и Атанас Кабов в игра влязоха Давиде Мариани и Алекс Боримиров. Кабов получи удар в главата и се наложи да го откарат с линейка към болницата. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Секунди след подновяването на играта Левски поведе. Ивайло Найденов подаде на Мариани, който откри резултата - 1:0. 

В 24-ата минута Станислав Иванов изведен сам срещу Александър Любенов. Стражът на гостите обаче излезе много добре и блокира изстрела. Любенов е юноша на Левски и играе като преотстъпен в Локомотив.

До почивката липсваха чистите голови ситуации, а втората част започна с изстрел на Алекс Боримиров, след който топката се отби в гредата.

Малко след това Мариани пропусна добра възможност, след което последваха множество смени за двата отбора и играта логично се накъса. При една от двете сериозни грешки на Аймен Белаид Митрев спаси "сините", като отрази удара на Хазуров, останал сам срещу него. В 74-ата минута вратарят на Левски спаси и изстрел на Богомил Христов. 

В края на мача юношата Мартин Петков, който замени Нашименто, подпечата успеха на Левски. Друг младок от "синята" школа - Ивайло Иванов, центрира топката, която двойникът на Лео Меси засече пред вратаря на "железничарите" Цветомир Витков, заменил Любенов на почивката - 2:0.

Така Левски загря с победа за дербито с Лудогорец следващата седмица. Двубоят от 12-ия кръг на Първа лига e на 20 октомври (събота) от 20:00 часа в Разград. Локомотив (София) пък е домакин на Литекс в мач от 11-ия кръг на Втора лига.

ЛЕВСКИ - ЛОКОМОТИВ (София) 2:0
1:0 Дивиде Мариани (18), 2:0 Мартин Петков (89)

Съставът на Левски: Божидар Митрев, Ивайло Найденов, Нуно Рейш, Аймен Белаид, Луи Нганиони, Филипе Нашименто, Илия Юруков, Станислав Иванов, Атанас Кабов (17-Давиде Мариани), Илия Димитров (17-Алекс Боримиров), Луан Виана



ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019 

Мартин Петков: