Левски е в тежка финансова криза и към този момент не е ясно как ще излeзе от нея. Повече подробности за състоянието на "сините" би трябвало да получим в петък, когато ще се проведе Общото събрание на акционерите на клуба. Именно там ще се дискутират всички наболели въпроси. Тогава Наско Сираков официално ще стане собственик на Левски и най-вероятно ще излезе с определени предложения за излизане от кризата.

Към този момент се обсъждат четири варианта, като един от тях разбуни духовете на "Герена", информират колегите от "Спортал", твърдейки, че Левски може да купи лиценза на Септември, ако софийският тим спечели баража с Царско село за място в efbet Лига.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Вариант 1: Левски да намери собственици и спонсори, чрез които да продължи съществуването си.

Именно това е желанието на всички левскари, които през последните 6 месеца направиха и невъзможното за спасението на любимия си отбор.

Вариант 2: Левски да започне от аматьорските нива на българския футбол.

Като цяло този вариант не е много приемлив, но ако не се намери финансиране, може и да се стигне до него. Ясно е, че Левски има потенциал да се издържа до efbet Лига само чрез феновете на тима. Положителното на този вариант е, че за известно време сините няма да се нуждаят от бюджет в порядъка на 10-15 млн. лева и ще имат възможност да изчистят част от натрупаните дългове.

Вариант 3: Създаване на нов клуб и започване от най-долното ниво на българския футбол.

Вариант 4: Левски да играе с лиценза на Септември, ако софийският тим спечели баража с Царско село за влизане/оставане в efbet Лига.

Все още няма официална позиция по тази тема, но подобни твърдения вървят от известно време. Срещу такъв вариант обаче на няколко пъти се обявиха голяма част от феновете на "сините" и не е много ясно как ръководството ще успее да ги убеди, че това е правилният път на развитие.

Класирането в efbet Лига
efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020