Феновете на Левски са знаели, че ще бъдат атакувани от агитката на Краковия (Краков) в Братислава, научи БЛИЦ. Мелето е било предварително уговорено, но "сините" били изненадани с включването и на ултраси на Аякс. Фенове на гранда от Амстердам се съюзили с поляците и също пристигнали в столицата на Словакия, за да гледат мача на Краковия с Дунайска Стреда, който се играе в четвъртък на около 50 км от Братислава. 

Доста левскари пък отседнаха в столицата на Братислава преди гостуването на Ружомберок - на около 260 километра от мястото, където се състоя грандиозното меле. Както вече стана ясно, българите са били 50-ина, заели места в кафенета в центъра на Стария град. На мястото пристигнали oколо 120 привърженици на Краковия и Аякс, които ги атакували. 

"Летяха столове, бутилки, дори и бомбички хвърлиха по нас. Беше страшно, като на бойно поле!", разказа един от българите пред БЛИЦ.  

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Той се опасява, че заради случилото се доста от феновете на Левски може да не успеят да стигнат до стадиона в Ружомберок, където ще се играе срещата от Лига Европа. 

Очевидецът каза още пред БЛИЦ, че арестуваните българи са повече от 20. 

След инцидента от полицията в Братислава информираха, че задържаните са общо 80, като за момента не уточняват колко са левскарите, поляците и холандците.

Кадрите, които бяха изпратени за БЛИЦ от Братислава: