Славиша Стоянович остава начело нa Левски. Днес словенският специалист се срещна с изпълнителния директор на клуба Красимир Иванов, научи БЛИЦ от сигурни източници.

На сбирката не присъства собственика Спас Русев, който има неотложни дела. За сметка на това босът на столичния гранд е провел няколко телефонни разговора със наставника и двамата са стигнали до разбирателство.

Стоянович е поел отговорност за случилото се в Левски през последния месец и нещо, след което са били обсъдени и грешките на ръководството през този период. Двамата с Иванов са стигнали до съгласие, че за никого не е добре да има рокада на треньорския пост. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

След уточняването на този въпрос, Стоянович е дал пълен доклад за цялостното представяне на тима под негово ръководство, за проблемите в играта и в състава. Спечелилият титлата на Сърбия с Цървена звезда специалист е запознал детайлно Красимир Иванов с това, кои играчи са ненужни на тима и на кои позиции какви футболисти трябва да акостират. Стоянович е направил анализ със силните и слабите страни на всеки един от своите футболисти.

Наставникът е посочил детайлно кои играчи нямат качества и не са нужни на клуба, както и на какви позиции и с какви характеристики трябва да са новите попълнения. Славиша за пореден път е посочил на ръководството, че иска в съблекалнята да има повече български играчи. 

Другият основен проблем в Левски е голямото количество футболисти. Известно е, че на специалиста му се налага да тренира 30 и повече играчи, което пречи на нормалния тренировъчен процес. Това също е причина, поради която треньорът иска намаляване на състава. 

По информация на БЛИЦ Левски ще се раздели поне с половин дузина футболисти. Сред тях са Аймен Белаид, Фелипе Нашименто, Антони Белмонт, Мартин Полачек, Ривалдиньо, Луан Виана. Ще се обсъди ситуацията с Богдан Вашчук и Луи Нганиони. Възможно е Божидар Митрев също да бъде освободен. Николай Михайлов ще бъде титуляр за "сините" през пролетта, а за резерви ще бъдат сложени двама млади вратари - Петър Иванов и Николай Кръстев. 

Желанието на Славиша Стоянович е всичко с напускащите и новите играчи да бъде свършено до старта на подготовката. И тренировките да започнат с всички играчи, на които ще се разчита през пролетта.
Димитър Апостолов/БЛИЦ

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019