Великотърновският бизнесмен Румен Янков получи като подарък оригинална фланелка на легендата на Левски и българския футбол Георги Аспарухов, съобщава „Борба“.

Синята фланелка с № 9 и буквата Л отпред е дарена от сина на Гунди - Андрей Аспарухов, на продуцентите на филма „Гунди – легенда за любовта“ Иван Христов и Андрей Арнаудов. Те са връчили подаръка на Румен Янков, като в благодарственото писмо от фирмата им „Междинна станция 15“ ООД му честият рождения ден с „най-добри пожелания за сбъднати мечти“.

Иван и Андрей са приложили и покана за премиерата на филма за Аспарухов, който трябва да излезе на екран през 2024 г. Румен Янков не влиза в подробности за причините за ценния подарък, но призна, че става дума за негово участие в благотворителна кампания.

„Това е екипът, с който Гунди е играл на стадион „Ивайло“ през 1971 г. и е вкарал последния си гол. Подарена е от сина му Андрей Аспарухов на фондацията, с нея има и сертификат“, сподели Румен Янков.

Бизнесменът е дал фланелката в рекламна къща, за да бъде рамкирана и има желание да я предостави за известно време във фоайето на стадион „Ивайло“, за да й се порадват футболните фенове. Той има идея при бъдещо благотворително мероприятие да я предостави на търг, но уточни, че трябва да става дума за много сериозна кауза.